Πετώντας ψηλά, έχεις αίσθηση της τρίτης διάστασης, και της καμπυλότητας του χώρου. Με πανοραμική άποψη παρακολουθείς τα γεγονότα στο βάθος του χώρου και του χρόνου.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ [3]


Τριήρης, το περήφανο πλοίο που σφράγισε την παρουσία της στη Μεσόγειο μετατρέποντάς την σε Ελληνική θάλασσα.


Ποδηλατώντας στους ουρανούς. Πως ο Κανέλλος Κανελλόπουλος μετατρέπει το μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου σε πραγματικό γεγονός.


Αργώ, το πλοίο που διέσχισε τα νερά του Εύξεινου Πόντου διαδίδοντας τον ελληνικό πολιτισμό του χάλκειου γένους.




Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Ελληνικό Θαύμα

Η πορεία του Δυτικού Τεχνολογικού Πολιτισμού δεν ήταν μια αύξουσα γραμμική εξέλιξη όπως συνήθως νομίζουμε αλλά μια ανάπτυξη, καταστροφή, επανάκτηση και κορύφωση κατά τον 3ο και 2ο αιώνα π.Χ. μια απώλεια αυτής της Τεχνολογίας στους επόμενους αιώνες και μια σταδιακή επανάκτησή της, με τον 14ο αιώνα μ.Χ. να ισοβαθμίζει την τεχνολογία αιχμής του 2ου αιώνα π.Χ.
Η εξέλιξη της σημερινής τεχνολογίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την «ανέξοδη επανάκτηση» από το Δυτικό Πολιτισμό μετά από 1.500 χρόνια ωρίμανσης αυτής της αξιοθαύμαστης λησμονημένης Αρχαιοελληνικής Τεχνολογίας.
Η εξερεύνηση των εποχών από τα παλαιολιθικά χρόνια μέχρι την Ελληνιστική περίοδο, όπου η Τεχνολογία Αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει πόσα περισσότερα από όσα νομίζουμε χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

Συνέχεια ανάγνωσης ...